28.07.23

Pellava: Opas pesemiseen, kuivaukseen ja ryppyjen ehkäisyyn

Rakastamme pellavavaatteita. Pellava ei ole vain yksi markkinoiden kestävimmistä luonnonmateriaaleista, vaan pellavavaatteet näyttävät myös upeilta, tyylikkäiltä ja hienostuneilta. Ne tuovat klassista tyyliä jokaiseen kesäasuun – pitkistä ja ilmavista kesämekoista, jotka ovat valmiina unohtumattomiin lomiin, pellavapaitoihin ja housuihin, jotka pitävät sinut viileänä pitkien ja kuumien toimistopäivien aikana.

Pellava on uskomaton materiaali melkeinpä mihin tahansa vaatekappaleeseen. Se on myös yksi helpoimmista materiaaleista huoltaa. Se ei vaadi paljoa, mutta sinun on noudatettava tiettyjä perussääntöjä pestessäsi ja kuivatessasi pellavavaatteitasi. Ethän halua kesämekkosi kutistuvan tai menettävän muotoaan?

Pellava on paras valinta kesähelteille

Pellava on luonnollinen, pellavakuidusta valmistettu kangas. Se on pehmeä ja hellävarainen iholle, erittäin hengittävä ja sillä on hämmästyttävä kyky imeä ja vapauttaa kosteutta todella nopeasti. Samalla se auttaa säätelemään kehon lämpötilaa, joten se on täydellinen kuumaan ja kosteaan kesäsään. Lisäksi pellavapaidat, -housut, -takit ja -mekot näyttävät vaivattomasti hienostuneilta ja tyylikkäiltä.

Pellavavaatteiden ainoa haittapuoli on, että ne rypistyvät helposti. Meille se on osa materiaalin kesäistä viehätysvoimaa, mutta oikealla hoidolla ja käsittelyllä voit pitää pellavavaatteesi hyvässä kunnossa pidempään.

Pese pellavavaatteet hellävaraisesti kylmässä vedessä

Pellavavaatteiden pesussa on yksi sääntö: älä koskaan pese pellavavaatteita kuumassa vedessä. Jopa esipestyt ja esikäsitellyt pellavavaatteet kutistuvat kuumassa vedessä, joten aseta pesukoneesi veden lämpötila haaleaksi tai kylmäksi. Noudata vaatteen pesumerkissä olevia ohjeita, mutta yleensä 20–30 °C lämpötila on riittävä.

Valitse hellävarainen ja matala linkousohjelma ja lisää veden määrää, jos pesukoneessasi on kyseinen asetus. Hisense-pesukoneessa voit valita untuvatakkiohjelman, joka ei sovellu vain tyynyille ja toppatakeille, vaan myös herkille pellavavaatteille, koska pesu tapahtuu alhaisessa lämpötilassa, runsaalla määrällä vettä, lempeällä rummun pyörityksellä ja linkouksella.

Lisää höyryä pitääksesi rypyt loitolla

Ensinnäkin, riippumatta siitä, kuinka paljon näet vaivaa, et koskaan pysty pitämään pellavavaatteitasi täysin rypistymättöminä. Pellava ei jousta ja heti kun käytät sitä, siihen tulee ryppyjä. Suosittelemme vain hyväksymään sen.

Jos kuitenkin haluat saada pellavavaatekaappisi mahdollisimman siistiksi, ainakin siihen asti, kunnes käytät niitä, lisää höyryä jokaisen pesun loppuun. Höyrytoiminnon käyttäminen Hisense-pesukoneessa ei vain silota materiaalia, vaan myös syväpuhdistaa vaatteesi ja poistaa bakteerit, virukset ja allergeenit. Lyhyt Höyrypesu sopii erinomaisesti sellaisten vaatteiden virkistämiseen, jotka eivät ole likaisia, mutta tarvitsevat vain suoristamista ja hajunpoistoa.

Älä ylikuivaa pellavavaatteita

Aina kun mahdollista, anna pellavavaatteiden ilmakuivua. Pidä ne poissa suorasta auringonvalosta (erityisesti valkoiset vaatteet, koska niillä on taipumus muuttua keltaisiksi) ja aseta ne mieluiten tasaiselle pinnalle. Voit toki käyttää myös kuivausrumpua. Muista vain, että sinun tulee asettaa todella alhainen lämpötila ja lyhyt kuivausaika. Älä koskaan kuivaa pellavavaatteita kokonaan koneessa. Poista vaatteet sen sijaan koneesta vielä hieman kosteina ja anna niiden kuivua loppuun ulkona.

Kaksisuuntainen Twin Flow -ilmanjako Hisense-kuivausrummussa on täydellinen kesäpellavavaatteille. Rummun sisällä oleva ilma liikkuu eri suuntiin jäljitellen luonnollista tuulta ja auttaa saavuttamaan parempia kuivaustuloksia sekä vähentää ryppyjen määrää jopa suurissa paidoissa ja leveissä pellavahousuissa.

Mitä enemmän käytät pellavavaatteita, sitä pehmeämpiä niistä tulee

Pellava pehmenee ajan myötä. Jos haluat, että uudet pellavavaatteet tuntuvat pehmeämmiltä, lisää viimeiseen huuhteluun kupillinen etikkaa (huuhteluaineen sijaan). Se pitää kangaskuidut kurissa ja auttaa värejä pysymään raikkaina ja kirkkaina.

Karhea ja jäykkä pellava voi olla seurausta ylikuivauksesta. Laita vaate silloin Hisense-kuivausrumpuun ja aseta ohjelmaksi Höyryraikastus. Nopea höyrytysohjelma tuo kankaaseen uutta jousta ja tekee siitä pehmeämmän ihoa vasten.

 

Muut artikkelit