Kolme helppoa vinkkiä, joiden avulla pidät kausivaatteesi täydellisessä kunnossa säilytyksen aikana: Pese. Sulje tiiviisti. Raikasta.  

Hei-hei kesä, tervetuloa villapaitakelit! Kylmempien päivien lähestyessä on aika laittaa kevyet kesävaatteet pois ja alkaa nauttia syksyisemmistä tunnelmista mukavissa puseroissa, neuleissa ja takeissa. Suojaa kesävaatteesi homeelta, ötököiden rei’iltä ja tahroilta noudattamalla näitä yksinkertaisia vinkkejä.

Pese vaatteesi ennen niiden varastointia 

On ehdottoman tärkeää pakata vaatteet puhtaina ja kuivina. Vaikka olisit käyttänyt mekkoa vain kerran ja se näyttää puhtaalta, pyöräytä se pesukoneessa lyhyellä ohjelmalla. Hisense-pesukoneella peset vaatteesi vain 15 minuutissa.

Hiki- ja ruokatahrat voivat pilata vaatteesi säilytyksen aikana. Tahrat pinttyvät kankaaseen ja voivat muuttaa suosikkivaatteidesi väriä (ajattele rumia keltaisia tai harmaita tahroja raikkaassa valkoisessa paidassasi). Tai mikä vielä pahempaa, orgaaniset jäännökset voivat houkutella koiperhosia, jyrsijöitä ja ötököitä, jotka tuhoavat mielellään luonnonkankaita, kuten puuvillaa tai pellavaa. Älä myöskään käytä tärkkiä pestessäsi ja silittäessäsi vaatteita säilytystä varten, sillä se houkuttelee ötököitä säilytyksen aikana.

Aika kuivata vaatteet kunnolla 

Kun olet pessyt vaatteesi energiatehokkaassa pesukoneessa, käytä aikaa varmistaaksesi, että ne ovat täysin kuivia. Käytä tehokasta Hisense-kuivausrumpua käynnistääksesi prosessin, mutta älä laita vaatteita heti ilmatiiviisiin säilytyslaatikoihin tai -pusseihin. Anna niiden jäähtyä ensin huoneenlämpöisiksi – siten pääset eroon liiallisesta kosteudesta. Jopa vain lievästi kosteiden vaatteiden laittaminen muovisäiliöihin tekee niistä homeisia ja erittäin ummehtuneen hajuisia.

Sulje säilytysastiat ja -pussit tiiviisti suojellaksesi vaatteitasi 

Nyt kun vaatteesi ovat tahrattoman puhtaita, on aika laittaa ne säilöön. Paras ratkaisu vaatteiden säilytykseen ovat vakuumipussit. Käytä pölynimuria imeäksesi kaiken ilman pussista ja tehdäksesi siitä ilmatiiviin. Vaatteesi on näin suojattu vedeltä, ötököiltä, homeelta ja muilta uhkatekijöiltä.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää suljettavia muovilaatikoita. Tarkista vain, että ne ovat ilmatiiviitä, ja lisää vaatteiden suojaksi koiansa-arkkeja ja kosteudenpoistopussi, varsinkin jos on mahdollista, että säilytyspaikassa on kosteaa talvella.

Laita kalliit mekot, räätälöidyt puvut ja herkimmät kankaat kankaisiin pukupusseihin muovisten sijaan. Ripusta ne roikkumaan kaappiin ja käytä pehmustettuja henkareita, jotta vaatteisiin ei jää painaumia. Vaihda myös kaikki kuivapestyjen vaatteiden muoviset säilytyspussit ja metallihenkarit.

Pidä erityistä huolta uimapuvuista. Uimapukujesi herkkä kangas kestää pidempään, jos peset sen käsin. Käytä astianpesuainetta pyykinpesuaineen sijaan ja vältä aina huuhteluainetta. Älä myöskään säilytä uimapukuja muovipusseissa, sillä ne voivat homehtua ja virttyä.

Virkistä syksy- ja talvivaatteesi 

Nyt kun kaikki kesävaatteesi on laitettu säilytykseen, huolehdi juuri esille ottamistasi kylmempien säiden vaatteista. Jos olet säilyttänyt vaatteita oikein, sinun ei tarvitse pestä niitä ennen käyttöä! Kaikki neuleet, villakaulaliinat ja trendikkäät neulemekot ovat valmiita käyttöön, tuoksuen raikkaan puhtailta.

Jos kuitenkin haluat päästä eroon rypyistä (etkä halua käyttää koko päivää silittämiseen) tai vain raikastaa suosikkivaatteesi, kokeile Hisense-kuivausrummun nopeaa 30 minuutin Air Refresh -ohjelmaa. Tehokas höyrykäsittely hoitaa rypyt ja poistaa säilytyksen aikana mahdollisesti syntyneet jäännöshajut.