Pyykkipäivä. Se kuulostaa työläältä meistä kaikista. Uhraamalla kokonaisen (tai edes muutaman tunnin) päivän viikonlopusta lajitellaksemme, liottaaksemme, pestäksemme ja viikataksemme valtavia vaatekasoja. Ahdistaako pelkkä ajatuskin pyykinpesusta? Alla ovat parhaat pyykkivinkkimme, jotka auttavat sinua taklaamaan askareesi säästäen energiaa, aikaa ja rahaa – ja tietysti antavat vapautta päivästä nauttimiseen.

Pese pyykki, kun et ole kotona

Kuulostaa mahdottomalta, mutta modernin teknologian ansiosta tämä on tapa, joka kannattaa ottaa heti käyttöön. Mikä olisikaan parempaa, kuin antaa kodin hoitaa arjen askareet? Aloita pyykinpesu sillä välin, kun olet ostoksilla tai ennen töihin menoa. Uusissa pesukoneissa, kuten tässä Hisense-mallissa, on Time Delay -ajatustoiminto, jonka avulla voit kätevästi asettaa jopa 24 tuntia etukäteen ajan, jolloin haluat pesuohjelman päättyvän. Joten kun tulet kotiin klo 17, vaatteesi ovat raikkaita ja puhtaita, ilman seisomista tuntikausia koneen rummussa.

Ohita pitkä pesuohjelma

Vaikka vaatteesi olisivat vähemmän likaisia (esimerkiksi toimistovaatteet, päivittäiset vaatteet, pyjamat), on kiusaus valita pitkä pesuohjelma. Älä kuitenkaan tee niin, sillä se kuluttaa paljon vettä, energiaa ja ennen kaikkea aikaasi. Pese sen sijaan fiksusti. Hisense-pesukoneet on suunniteltu saavuttamaan parhaat tulokset myös lyhyemmillä ohjelmilla. Innovatiivisen 3D-rumpusuunnittelun, erinomaisen pesutekniikan ja Steam Wash -höyrypesuominaisuuden avulla kovimmatkin tahrat, hajut ja bakteerit poistetaan vaatteista hellävaraisesti. Kestävät ja likaiset vaatteet suosittelemme edelleen pestävän tavallisella pesuohjelmalla.

VINKKIVITONEN: Kun peset kaikkein valkoisimpia, kirkkaimman värisiä tai pehmeimpiä kankaita, kaada jokaiseen kuormaan kupillinen valkoviinietikkaa ennen pesua. Etikka auttaa poistamaan tahroja ja bakteereja jopa kylmässä vedessä ja pitää vaatteesi samalla uudenveroisina. Älä huoli, vaatteisiisi ei jää etikan tuoksua. Lisäksi se on myös hyväksi pesukoneellesi, koska se pitää kalkin loitolla.

Höyrytä pesemisen sijaan

Pesetkö vaatteet jokaisen käytön jälkeen? Pyykkikasat ovat usein seurausta tavastamme pestä vaatteita liikaa. Jos vaatteesi eivät ole likaisia, kokeile nopeaa 30 minuutin Air Fresh -raikastustoimintoa. Hämmästyttävä teknologia, joka on sisällytetty Hisense-kuivausrumpuihin, käyttää höyryä neutraloimaan kevyitä hajuja, joten vaatteet ovat valmiita käytettäväksi uudelleen ilman pesua. Se on myös loistava niksi kausiluontoisten vaatteiden vaihdoksiin ja uusille vaatteille, koska sinun ei tarvitse pestä kaikkea ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Käytä verkkopusseja

Verkkokankaiset pesupussit ovat erinomaisia kahdesta syystä. Ensinnäkin voit sujauttaa niihin käsipyykin, kuten rintaliivit, alusvaatteet ja ohuet sukkahousut, ja pestä millä tahansa hellävaraisemmalla pesuohjelmalla. Verkkopussi lisää suojaavan kerroksen pitäen vaatteesi turvassa. Ne sopivat myös loistavasti sukkien pesemiseen! Anna jokaiselle perheenjäsenelle oma verkkopussi likaisia sukkia varten. Tällä tavalla sukat eivät sekoitu pesukoneessa, eikä sinulla on valtavaa sukkapinoa selvitettävänäsi pesun jälkeen. Ojenna vain verkkopussillinen sukkia sen omistajalle ja voilà, työsi on tehty.

Viikkaa suoraan kuivausrummusta

Kun olet päässyt likaisista vaatteistasi eroon, älä anna puhtaan pyykin aiheuttaa sotkua. Heti, kun kuivausohjelma on loppunut, suuntaa kodinhoitohuoneeseen ottamaan vaatteet koneesta ja viikkaamaan tai ripustamaan ne. Vasta kuivatuissa vaatteissa on vähemmän ryppyjä, eivätkä ne juuri tarvitse silitystä, joten säästät paljon enemmän aikaa kyseisellä osastolla. Lisäksi tunnet olosi loistavaksi jälkeenpäin, koska hoitanut pyykinpesun ohittamalla muutaman ylimääräisen vaiheen.

Oletko kyllästynyt työskentelemään kodinhoitohuoneessa? Kokeile pienen älytelevision asentamista ja voit samalla seurata suosikki TV-ohjelmia, kuunnella musiikkia tai seurata suosikkivaikuttajiasi.