Taskut ovat kuin pieniä aarrekammioita. Kun muutaman setelin löytyminen takin taskusta on aina mukava yllätys, niiden löytäminen pyykkikonetta tyhjentäessä ei sitä ole. Välillä nämä taskut tuntuvat mustilta aukoilta. Ja vaikka meitä kaikkia on opetettu tyhjentämään taskut ennen pyykkikoneen käynnistämistä päälle, vahinkoja tapahtuu silloin tällöin. Autamme pelastamaan päiväsi sen jälkeen, kun ei-toivottu esine on piilotellut taskussa koko pesuohjelman ajan.

Nenäliinat

Jos avasit pyykinpesukoneen vain yllättyäksesi koneen täydellisestä pieniä valkoisia palasia, jotka peittävät vaatteesi, olet juuri pessyt nenäliinan pyykkisi seassa. Tässä tapauksessa ravistele jokaista yksittäistä vaatekappaletta niin, että valkoiset palaset putoavat. Anna vaatteiden kuivua ja ravista niitä uudelleen, kun ne ovat kokonaan kuivia. Jos niissä on vielä valkoisia palasia, poista ne tarrarullalla tai teipillä. Älä unohda myöskään puhdistaa konetta. Poista valkoiset palaset koneen sisäpuolelta pehmeällä liinalla ja puhdista suodatin. Käynnistä koneen itsepuhdistusohjelma ja puhdista suodatin uudelleen, kun ohjelma on valmis. Onneksi Hisense-pyykinpesukoneet ovat hiljaisia, energiatehokkaita ja vähän vettä kuluttavia, mikä tarkoittaa, ettei puhdistusohjelmienkaan käyttö ole kallista.

Lompakot, kortit ja raha

Jos pesit lompakkosi, poista siitä ihan ensimmäiseksi kaikki sisältö ja aseta ne erilleen kuivumaan. Kolikoiden kanssa ei pitäisi olla ongelmia, mutta luultavasti arvokkaammat setelit saavat vatsasi vääntelehtimään. Setelien valmistusmateriaalin ansiosta niiden tulisi pysyä myös ehjinä, joten asettele ne varovasti kuivumaan paikkaan, jossa tuulahdus avoimesta ikkunasta ei pääse lennättämään niitä pois. Jos setelit ovat kuitenkin vaurioituneet, vie ne pankkiin, jossa ne voidaan korvata. Mitä kortteihin tulee, suhteen suurin osa niistä on vedenpitäviä ja valmistettu kestämään pesuaineita, mutta lämpötila voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia niiden kanssa. Saatat joutua vaihtamaan kortit, sillä yli 57 °C:n pesulämpötila voi sulattaa niitä.

Lompakon kunto riippuu sen materiaalista ja käytetystä pesuohjelmasta. Jos se näyttää olevan kunnossa, tyhjennä ja ilmakuivaa se. Mutta jos lompakko on valmistettu nahasta, se voi vaatia hieman lisää huomiota. Poista siitä ihan ensimmäiseksi mahdollisimman paljon vettä pehmeällä pyyhkeellä. Vältä hiustenkuivaajaa ja lämpöpatteria ja anna sen ilmakuivua suljettuna. Jos kuitenkin materiaali tuntuu tai näyttää kärsineen pesukoneen vaikutuksesta, yritä palauttaa sen kunto pienellä määrällä nahanhoitoainetta.

Korut

Jotta voimme pestä kätemme kunnolla, meidän on aina poistettava korut ennen käsien pesua. Valitettavasti tämä voi johtaa siihen, että laitat sormuksesi ja rannekorusi taskuun ja unohdat ne sinne, kunnes huomaat pesseesi ne pyykin seassa. Jos korusi on valmistettu kullasta, hopeasta, platinasta, palladiumista, titaanista, ruostumattomasta teräksestä, muovista tai lasista, sen ei pitäisi vahingoittua. Toisaalta hapettuvista metalleista valmistetut esineet eivät välttämättä näytä entiseltään koneesta tullessaan.

Muista aina tyhjentää taskusi ennen vaatteiden pesemistä. Tiedämme tämän olevan toiveajattelua, mutta ehkä luettuasi tämän muistat tarkistaa taskut ainakin muutamalla seuraavalla kerralla. Ainakin siihen asti, kun pääsemme kylmän vuodenajan ohi.