Viime vuosina uudenvuodenlupaukset ovat menettäneet hieman merkitystään.Tämä johtuu kenties siitä, että usein asetamme liian suuria odotuksia tai monia tavoitteita ja odotamme, että uuden vuoden ensimmäisenä päivänä kuin nappia painamalla kaikki alkaa aivan eri tavalla. Sen sijaan on parempi pitää lupauksia pikemminkin projektina kuin vallankumouksena, joka tapahtuu yhdessä yössä. Saavutamme tavoitteemme, kun luomme pohjan onnistumiselle. Jääkaapin puhdistaminen ja uudelleen järjestäminen on täydellinen ensimmäiseksi askeleeksi kaikille, jotka haluavat syödä terveellisemmin, tehdä kodista siistimmän tai aloittaa järjestelmällisemmän tai minimalistisemman elämäntavan. Tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua siinä.

PUHDISTAMINEN

1. Vanhat pois

Aloita tyhjentämällä jääkaappi ja heittämällä pois kaikki vanhentuneet elintarvikkeet, huonoksi menneet tuotteet ja kaikki, mikä on kosketuksissa niiden kanssa. Muista, että jääkaapissa säilytettävä ruoka, joka on edelleen hyvää voi olla pois jääkaapista vain lyhyen aikaa. Joten suosittelemme, että pidät ne kylmälaukussa, kunnes olet valmis siirtämään ne takaisin jääkaappiin.

2. Irrota, pese ja kuivaa irrotettavat osat

Poista hyllyt, laatikot ja kaikki osat, jotka voidaan irrottaa, ja pese ne haalealla vedellä ja miedolla pesuaineella. Jätä lokerot kuivumaan tai kuivaa ne liinalla.

3. Puhdista jääkaapin sisäpuoli

Puhdista jääkaappi puhdistusainevedellä ja liinalla. Varmista, että puhdistat myös kaikki nurkat sekä lokerot, joita ei voi irrottaa. Pyyhi pesuainejäämät puhtaalla vedellä kostutetulla liinalla ja kuivaa lopuksi jääkaappi kuivalla liinalla.

4. Puhdista elintarvikkeet

Aseta kaikki irrottamasi osat takaisin paikoilleen ja puhdista ja kuivaa jokainen elintarvike ennen sen laittamista takaisin jääkaappiin.

JÄRJESTÄMINEN

1. Käytä erikoislokeroita

Kun on kyse järjestämisestä, varmista, että hyödynnät parhaiten jääkaapin ominaisuuksia. Hisense on ekspertti muuttamaan modernia teknologiaa käytänöllisiksi ja helppokäyttöisiksi ratkaisuiksi. Yksi esimerkki tästä on hedelmä- ja vihanneslokero, joka sopii parhaiten tuoreiden kasvisten säilyttämiseen, tai erityislokeroiksi, joissa kalan ja lihan ravintoarvot säilyvät parhaiten.

2. Käytä säilytysastioita

Erikokoiset uudelleenkäytettävät säilytysastiat ovat turvallinen, edullinen ja ympäristöystävällinen tapa pitää valmiit ruoat hyvässä kunnossa.

3. Jääkaapin lokerot ja tarrat ovat parhaita ystäviäsi

Jääkaappia puhdistaessasi törmäät todennäköisesti arvoituksellisiin tuotteisiin, jotka ovat asuneet liian pitkään jääkaapin perukoilla. Vältä tällaisia mysteereitä käyttämällä läpinäkyviä jääkaappilokeroita, joiden avulla voit helposti löytää tuotteet. Äläkä unohda merkitä elintarvikkeisiin, jotka eivät ole alkuperäispakkauksissaan, niiden sisältöä ja päivämäärää.

TÄYDENTÄMINEN

1. Poista tietyt ruoat

Jos olet päättänyt syödä terveellisemmin, suosittelemme, että jääkaapin puhdistuksen aikana (vaihe 1) heität pois myös runsaasti rasvaa ja sokeria sisältävät elintarvikkeet. Näitä ovat esimerkiksi majoneesi ja ketsuppi, salaattikastikkeet, virvoitusjuomat, juustolevitteet ja vastaavat.

2. Järjestä jääkaapin sisältö

Varmista, että löydät aina helposti terveellistä ruokaa. Pidä yksittäispakatut terveelliset välipalat keskihyllyillä, josta näet ne nopeasti.

3. Täydennä

Kun teet viikoittaiset kauppaostoksesi, osta salaattivihanneksia (kuten salaatti, sinappikaali, lehtikaali, pinaatti) ja kasviksia (paprikat, selleri, porkkanat) ja pidä ne erillisessä laatikossa, joka yleensä on jääkaapin alaosassa. Älä myöskään unohda hedelmiä, kuten greippiä, päärynöitä ja kaikenlaisia marjoja. Kyllä, hedelmät ovat yleensä täynnä luonnollista sokeria, mutta ne pitävät mielitekosi hallinnassa paljon terveellisemmällä tavalla.

Muita elintarvikkeita, jotka kuuluvat osana terveellisempää elämäntapaa, ovat liha (kananrinta, paahtopaisti), äyriäiset (valkoinen kala, lohi tai tonnikala), välipalat (hummus), maitotuotteet (rasvaton maito, munat, vähärasvainen jogurtti) sekä kana- ja kasvisliemi. Jos sinulla on kaikki tämä, tie terveellisempään elämään on täysin avoinna sinulle!