Kyllä, luit ihan oikein. Vaatteesi saattavat aiheuttaa ihon ärtymistä, varsinkin jos sinulla on jo herkkä iho. Mutta muutamalla yksinkertaisella keinolla voit parantaa pyykinpesurutiiniasi ja estää vaatteita ärsyttämästä ihoasi, sillä niidenhän kuuluu suojata sitä.

Valitse oikea pesukone

Oikean pesukoneen valinnalla on suuri merkitys. Hisense tarjoaa edistyneitä malleja, joissa on erikoistoimintoja ja -ohjelmia. Yksi mainitsemisen arvoinen ohjelma on Allergy Steam, joka poistaa bakteerit syvän höyrypuhdistuksen avulla pesuohjelman lopussa. Intertek-testit ovat osoittaneet, että se suojaa ihoa poistamalla 99,99 % vaatteiden bakteereista erittäin tehokkaalla höyrypuhdistuksella. Lisäksi tällä ohjelmalla puhdistetuissa vaatteissa on myös vähemmän ryppyjä, ne ovat pehmeämpiä ja tarvitsevat vähemmän silitystä.

Erottele pyykit oikealla tavalla

Virusten leviämisen estämiseksi on suositeltavaa pestä erikseen vaatteet, joita sairastunut henkilö on käyttänyt. Koska lapset keräävät enemmän bakteereita, on suositeltavaa pestä myös heidän vaatteensa erikseen. Alusvaatteet voivat sisältää bakteereja, joten ne on myös hyvä pestä erikseen, kuten myös pyyhkeetkin. Kylpypyyhkeet ovat paksumpia ja pysyvät kosteina pidempään, joten ne tarjoavat paremmat olosuhteet bakteerien eloonjäämiselle, kun taas keittiöpyyhkeet altistuvat eri bakteereille, joita löytyy keittiöstä. Siksi nämä tekstiilit on parempi pestä erikseen ja niiden tarpeita vastaavasti.

Pese vaatteesi mahdollisimman pian

On tärkeää pestä vaatteesi säännöllisesti, mutta mistä tiedät, milloin ne tarvitsevat pesua? Valitettavasti näissä tilanteissa et voi luottaa vain nenääsi, koska voimme haistaa vain hikeä tai kehon öljyjä, emmekä pysty havaitsemaan bakteereja tai viruksia. Siksi onkin parasta pestä vaatteita usein. Vältä myös likaisten vaatteiden jättämistä pyykkikoriin pitkäksi aikaa.  Jos vaatteet ovat märkiä tai kosteita, eikä niitä heti puhdisteta, pyykkikori voi tarjota loistavan paikan bakteerien lisääntymiselle.

Käytä oikea määrä pyykinpesuainetta

Noudata pyykinpesuaineen annosteluohjeita pestessäsi pyykkiä. Vaikka pesuaineen runsaampi käyttö saattaa kuulostaa hyvältä keinolta tehdä vaatteistasi puhtaampia, näin ei ole. Kun pesuainetta käytetään liikaa, se ei välttämättä huuhtoudu kokonaan pois, mikä voi johtaa näkyviin pesuainejäämiin. Vaatteet voivat tuntua karheilta, ja pesuainejäämät voivat myös saada bakteerit kukoistamaan. Mutta jos omistat Hisense-pesukoneen, jossa on Dose Assist -annostelija, sinun ei tarvitse huolehtia asiasta, koska se määrittää optimaalisen pesuaineen määrän pestävälle kuormalle. Se mittaa kuorman varmistaakseen, että käytät pesuainetta taloudellisimmalla ja ympäristöystävällisimmällä tavalla.

Puhdista pesukoneesi

Samoin kuin pesemäsi pyykit, myös itse pesukone tarvitsee puhdistusta. Tämä johtuu siitä, että likaa, hometta ja bakteereja voi kerääntyä koneen osiin, kuten sen kumitiivisteisiin. Hyvä puoli on, että koneen puhdistaminen ei ole niin vaikeaa kuin miltä se kuulostaa. Etenkään Hisense-pesukoneiden kohdalla. Suorita vain itsepuhdistusohjelma todella erinomaisen pesutehon ylläpitämiseksi. Special Drum Clean -ohjelma puhdistaa rummun runsaammalla vedellä, korkeammissa lämpötiloissa ja rummun pyörimisnopeuksilla, jolloin sisätilat ovat aina puhtaina.