Pyykinpesu on ilmiselvä asia, jota teemme säännöllisesti pitääksemme vaatteemme puhtaina ja raikkaalta tuoksuvina. Vaikka nykyään pesukoneet ja kuivausrummut tekevät suurimman osan työstä puolestamme, unohdamme usein, että ne vaativat myös puhdistamista, jotta vaatteet pysyvät hyvässä kunnossa. Onneksi, jos ylläpidämme niitä ja valitsemme oikean koneen, tämä ei ole kovaa työtä, joka veisi paljon arvokasta aikaa ja energiaa.

Miksi se pitäisi puhdistaa?

Pesukoneet puhdistavat pyykkimme, mutta sen lika ja pesuainejäämät voivat jättää jälkeensä töhnää, joka kertyy koneen sisälle ajan myötä. Tämä voi johtaa bakteereille täydellisiin olosuhteisiin. Lisäksi vaatteiden peseminen likaisessa pesukoneessa voi johtaa siihen, että ne haisevat homeisilta.

Milloin se pitää puhdistaa?

Pesukone on suositeltavaa pestä kerran kuukaudessa. Näin kone pysyy puhtaana ja estetään mahdolliset ongelmat sen sijaan, että ne joudutaan ratkaisemaan niiden ilmettyä. Jos et tee sitä säännöllisesti, pesukoneeseen voi kehittyä epämiellyttävä haju, joka kehittyy pesuainejäämistä johtuvasta homeesta, mustista jäämistä oven ja rummun alueella. Myös vaatteissa näkyvät mustat pisteet voivat johtua jäämistä.

Kuinka puhdistan sisäpuolen?

Helpoin tapa on omistaa pesukone, jossa on itsepuhdistustoiminto, kuten Hisensen malleissa, jotka varmistavat, että vaatteesi ja itse kone ovat puhtaita ja hajuttomia. Ainoa tehtävä asia on suorittaa ohjelma kerran kuukaudessa, ja koneesi pysyy huippukunnossa. Muussa tapauksessa käytä erityisesti pesukoneille suunniteltua puhdistusainetta ja noudata ohjeita. Jos pidät luonnollisista puhdistusaineista tai haluat hyödyntää kodissasi jo olevia puhdistavia aineita, laita kaksi kupillista etikkaa nestemäiseen pesuainelokeroon ja käynnistä kone kuumimmalla ohjelmalla ilman kuormaa. Kun se on tehty, toista prosessi, mutta laita tällä kertaa etikan sijaan 1/3 kupillista ruokasoodaa rumpuun. Halutessasi voit myös vaihdella menetelmien välillä kerran kuukaudessa.

Kuinka pesuainelokero ja kumitiivisteet puhdistetaan?

Poista laatikko ja liota se vesi- ja pesuaineliuoksessa. Käytä sitten pientä harjaa päästäksesi kaikkiin nurkkiin ja kuuraa kaikki jäämät ja home pois. Pesuainevesi on myös erinomainen kumitiivisteiden puhdistamiseen. Kostuta siivousliina liuoksessa ja pyyhi sitten kaikki lika pois tiivisteen ympäriltä ja välistä. Ole varovainen poistaessasi kolikoita ja muita pikkuesineitä, jotka piilottelevat tiivisteiden välissä ja varo vahingoittamasta tiivisteitä puhdistuksen yhteydessä.

Kuinka suodattimet puhdistetaan?

Lue käyttöohjeesta, miten suodatin poistetaan ja puhdistetaan. Muista käyttää apunasi kulhoa tai pyyhettä, sillä suodattimen poiston yhteydessä koneesta tulee ulos vettä.