Koska pilaantunut ruoka voi johtaa ruokamyrkytykseen, on erittäin tärkeää säilyttää sitä oikealla tavalla. Tämä on vieläkin tärkeämpää kuumina kesäpäivinä, jolloin ruoka voi pilaantua nopeammin korkeampien lämpötilojen vuoksi, jotka aiheuttavat bakteerien lisääntymistä. Erityyppiset elintarvikkeet vaativat erilaisia säilytysolosuhteita, joten olemme laatineet oppaan, joka auttaa sinua järjestämään jääkaappisi tavalla, joka mahdollistaa kaikentyyppisen ruoan säilyvän pidempään ja pysymään korkealaatuisena. Joten heitä hyvästit ruokahävikille noudattamalla näitä helppoja vinkkejä ja niksejä.

 Jääkaapin ahtaminen täyteen liian monilla elintarvikkeilla voi estää ilmankierron ja vähentää energiatehokkuutta. Jos täytät jääkaappisi usein liian täyteen, voi olla järkevää pohtia suuremman jääkaapin hankkimista, sillä se on lopulta energiatehokkaampaa. Hisense tarjoaa monia erilaisia malleja, joissa on My Fresh Choice Zone. Se on lokero, jonka järjestelmä ohjaa tarkkaa lämpötilaa ja joka voidaan helposti muuntaa jääkaapista pakastimeksi: voit asettaa lämpötilan -20 – 5 °C:n välille. Enää sinun ei tarvitse huolehtia tilanpuutteesta jääkaapissa tai pakastimessa, sillä. My Fresh Choice Zone -kaappi muuttuu kummaksi vain. Jos olet järjestämässä isoja grillijuhlia, sinulla on runsaasti tilaa kylmille juomille ilman, että sinun on kaiveltava kylmälaukkuja esille. Tai jos sinulla on runsaasti kotona kasvatettuja tuotteita, sinun ei tarvitse antaa niitä kaikkia naapureillesi ja ystävillesi (vaikka se onkin mukava ele) vain siksi, että sinulla ei ole tilaa pakastimessa. Vaihda vain muunneltava lokero pakastimeksi.

Huolehdi ruoantähteistä

On suositeltavaa käyttää jäähdytetyt ruoantähteet 3–5 päivän kuluessa, mutta jos pakastat ne, ne säilyvät hyvinä jopa neljä kuukautta. Miten ikinä niitä päätätkin säilyttää, varmista, että ne ovat jäähtyneitä, etkä laita niitä jääkaappiin tai pakastimeen kuumina.

Liha ja kala tarvitsevat erityistä huolenpitoa

Raaka liha, kala ja äyriäiset säilyvät parhaiten noin 0 °C:n lämpötilassa. Useimpia kypsentämättömiä lihoja voidaan säilyttää jääkaapissa päivän tai kahden ajan, minkä jälkeen ne on kypsennettävä tai pakastettava, jotta ne eivät mene pilalle. Varmista myös, että laitat lihan, kalan ja merenelävät jääkaappiin vakuumipakkauksessa tai ainakin lautasella, jotta niiden mehut eivät pilaa muita elintarvikkeita.

Pidä hedelmät ja kasvikset tuoreina

 

Jos kasvatat omia tuotteita, haluat varmasti, että ne säilyvät yhtä tuoreina kuin poimintahetkenä. Jos kuitenkin haluat ostaa hedelmät ja marjat, varmista, että aloitat valitsemalla parhaat. Hedelmät ja kasvikset ovat parhaimmillaan, kun niissä on täyteläinen väri, lehdet eivät ole kellastuneet eikä niissä ole läikkiä tai pehmeitä kohtia. Kun säilytät hedelmiä ja vihanneksia jääkaapissa, varmista, että lämpötila on 4–7 °C. Tuotteita säilyttäessä ei kuitenkaan kannata kiinnittää huomiota pelkästään lämpötilaan. Kosteudella on suuri vaikutus hedelmiin ja vihanneksiin, koska se voi joko kuivattaa niitä tai kypsyttää liian aikaisin. Hisense-jääkaapeissa on Moisture Fresh Crisper -lokero, jonka avulla voit pitää hedelmät ja vihannekset rapeina ja tuoreina, sillä se ylläpitää tuotteille parhaita lämpötila- ja kosteusolosuhteita.