Kevään karnevaalit ovat täynnä naamioita ja pukuja keijujen, eläinten, toimintasankareiden ja vastaavien muodossa. Jos järjestät karnevaalit tai vappujuhlat, suosittelemme leipomaan jotain vielä hillomunkkejakin parempaa. Tämä kotitekoinen paistettu karnevaaliherkku on helppo valmistaa mukavasti omassa keittiössäsi, ja jopa lapset voivat olla mukana leipomassa. Nämä taivaalliset leivonnaiset, jotka tunnetaan myös nimellä churrot, ovat rapeita ulkopuolelta ja voisen pehmeitä sisäpuolelta.

AINESOSAT

  • 225 g vettä
  • 120 g voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Sekoita 225 ml vettä, 120 g voita, 2 ruokalusikallista fariinisokeria ja ¼ rkl suolaa keskikokoisessa kattilassa. Kiehauta, laske sitten lämpöä ja sekoita joukkoon 150 g jauhoja ja yksi kananmuna. Sekoita kaikki yhteen ja kypsennä muutaman minuutin ajan. Poista kattila lämmöltä ja kauho taikina tähtisuuttimella varustettuun pursotuspussiin.

Esilämmitä uuni 200 °C:een. Pursota taikina varovasti pellille churroiksi, jättäen tilaa churrojen väliin. Paista churroja noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita, ja anna niiden levätä 10 minuuttia. Saat churroista entistä rapeampia lisäämällä höyryä paistamisen aikana. Jos uunissasi ei ole höyry-ohjelmaa, ripottele churrojen päälle vettä ennen niiden paistamista.

Nauti churroista kastettuna suklaaseen, tarjoile ne jäätelön kera tai peitä ne sokeri-kaneliseoksella. Tarjoile ne lämpiminä ja tuoreina, yli jääneitä leivonnaisia voit säilyttää ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä kolmen päivän ajan.