AINESOSAT

  • 2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
  • 2 sipulia (220 g)
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pkt voitaikinaa
  • Brie-juustoa
  • Gorgonzola-juustoa
  • Hunajaa
  • Tuoreita yrttejä

 

 

 

VALMISTUS

 

Pilko 2 sipulia ja

kypsennä ne pehmeäksi.

Lisää 2 tl fariinisokeria

ja 30 ml balsamiviinietikkaa.

Kypsennä noin 20 minuuttia.

Pistele reikiä voitaikinaan.

Levitä karamellisoidut sipulit voitaikinan päälle.

Lisää gorgonzola-juustonokareita,

Brie-juustoa

ja tuoreita yrttejä.

 

Paista 26 minuuttia 170 °C:ssa. Pirskottele hunajalla.

 

Kuumenna öljy suuressa syvässä pannussa keskilämmöllä. Lisää sipulit ja kuullota niitä noin 10 minuuttia tai kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää sokeri, viinietikka ja suola. Vähennä lämpöä ja kypsennä varovasti ilman kantta 20-25 minuuttia tai kunnes sipulit on karamellisoituneet hyvin. Kauli taikina. Pistele haarukalla, jotta taikinaan ei muodostu kuplia paiston aikana. Levitä sipulit taikinan päälle reunoille saakka ja lisää juustonokareet. Lisää tuoreita yrttejä. Paista esilämmitetyttä uunissa 170 °C:ssa 26 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja taikina on rapeaa. Jäähdytä 5 minuuttia. Pirskottele hunajalla. Leikkaa paloiksi ja nauti!